BibliotekRollyoNO

– det er ikke Google alt som glimrer

Om BibliotekRollyoNO

Bak denne bloggen og emnet for den, nemlig utvikling av BibliotekRollyoer, står et uformelt kollektiv av norske bibliotekarer, som på dugnad oppretter, finsliper og bruker Rollyoer til å forbedre bibliotektjenestene. Ved hjelp av en god BibliotekRollyo, der bibliotekarer har håndplukka de maksimum 25 nettstedene rollyoen kan søke i, unngår du det aller meste av «støy» og reklame i de vanlige trefflistene til Google & Co (i Rollyo er reklamelenkene utilslørte). Bibliotekas lange tradisjon med kvalitetssikring av informasjon er altså gitt et nytt ansikt!

Overfor bibliotekpublikum kan Rolloyer brukes på flere måter; formidling via e-post eller chat av Rollyo-trefflister, som url eller i fulltekst, lenking til Rollyoer eller faste søk i Rollyoer på bibliotekenes hjemmesider, samt markedsføring av hele samlinga av BibliotekRollyoer. BibliotekRollyoer er blant annet tatt systematisk i bruk på BTS-sider («Biblioteket tar saka») som f.eks. BTS: Sivil flyplass i Rygge.

– Er du av dem som aldri får uønska treff i Google fordi du sjølsagt behersker avansert søkespråk og setter din ære i å bruke det, sier du? Flott, men da kan du likevel være grei mot publikum og gi dem bedre søkeverktøy for å bli sjølhjulpne!

Lag nye BibliotekRollyoer eller send oss forslag til forbedring av de eksisterende.

Initiativtaker Anders Ericson kan kontaktes på frilanders(a)gmail.com.

Advertisements

Ingen kommentarer så langt.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s

%d bloggers like this: